Gyermekkórházat klimatizált a Daikin és a sárbogárdi jótevő

Egy lelkiismeretes sárbogárdi apuka és a minőségi klímáiról ismert Daikin támogatásának köszönhetően légkondicionálót kapott egy budapesti gyermekkórház. A kezdeményezés híre azóta is futótűzként terjed online, a televízióban és egyéb médiumokban. Az akció mögött álló Orosvári Zsoltnak nem ez az első jótékony tette, korábban szülői ágyakat adományozott kórházaknak, hogy ott a beteg gyereküket kísérő anyáknak és apáknak ne kelljen a földön aludni.

Ezúttal Orosvári számára egy felmérés adta az alapötletet, amely szerint a hazai kórházak gyerekszobáinak 98 százalékában nincs klíma, vagyis a beteg gyerekeknek olykor 30-35 fokos kórteremben kell túlélniük a nappalokat és gyógyulni, erőre kapni. Erre a helyzetre reagált az öntevékeny apuka, aki hősies vállalkozását egy hasonlóan jótékony szemléletű gyártó - a japán Daikin - hazai képviseletének segítségével meg tudta valósítani elképzelését.

Orosvári maga is klímaforgalmazóként dolgozott korábban, ezért meglévő kapcsolatai mentén indult el, így jutott el Daikinhoz, akik vállalták, hogy rendelkezésére bocsátanak klímakészülékeket. A beszerelt készülékek energiahatékonyságuk révén nagyon alacsony költségek mellett üzemeltethetők, így hosszú távon még fenntarthatóbbá válik a használatuk.

daikin_01b.jpgA munkálatok kezdeti fázisa

Nyugalom és egészség

Szintén a gyerekek kényelme és nyugalma miatt fontos, hogy a beszerelt klíma rendkívül csendes, akár 21 decibeles „zajszinten” is tud működni, ami nagyjából a lengedező falevelek neszezése és a suttogás közötti tartományba esik. Emellett a beépített szűrőrendszere kiszűri a szagokat, baktériumokat és vírusokat, illetve a pollenek és atkák több mint 99%-át.

A Daikin társadalmi elkötelezettsége mellett a vállalat rugalmasságát is jól érzékelteti, hogy mindössze 10 nap alatt sikerült tető alá hozni a megállapodást és a beszerelést, ami a nyári kánikula közepette különösen sürgős volt.

daikin_02.jpgA jótevők, és fent középen a Daikin klímakészülék

Első körben ilyen módon a fővárosi Bethesda kórházat szerelték fel klímával. A több százezer forint értékű légkondicionáló felajánlása mellett annak üzembe helyezését is ingyen vállalták az adományozók. A Daikinon kívül szintén óriási segítséget nyújtott a cég kiemelt partnere, a Kende Kft., amely a beszerelést végezte. A Kende Kft. munkatársai a lehetőségről értesülve egy nap alatt szabaddá tették magukat, és üzembe helyezték a klímát.

A poszt megjelenését a Daikin támogatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonharmonikusan.blog.hu/api/trackback/id/tr6515012710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.